Kelj-salata---1237x437_02

ProKuvajKelj salata sa lješnicima

KELJ SALATA S LJEŠNICIMA – za mene kraljica među salatama. Zašto? – Pa morate da probate. Oduševićete se!
Kelj je prava supernamirnica koja s visokim sadržajem antioksidanata i gvožđa potiče dobar rad i zdravlje srca i povećava energiju. Ako želite da se opskrbite vitaminima i mineralima, ova salata je pravi izbor. Lagana je, a može da se posluži uz bilo koje jelo.

Kelj salata sa lješnicima ima lijepu ravnotežu, slanog i hrskavog. Zapravo lješnici joj daju još moćniju ukus. Osim toga, oni sadrže proteine, vlakna i zdrave masti, pa će pružiti dužu sitnost.

Za ovu salatu vam nije potrebno Bog zna šta, samo par sastojaka, a za rezultat imate super ukusnu salatu.

SASTOJCI:

  • Kelj
  • Čen bijelog luka
  • Grančica ruzmarina
  • Malo soli
  • Malo bibera
  • Kockica putera
  • Maslinovo ulje
  • Lješnici
  • Limun

PRIPREMA:

  1. Očistite čen bijelog luka i isjeckajte na kolutiće. Listiće ruzmarina skinite sa grančice i usitnite.
  2. Zagrijte tiganj, dodajte malo maslinovog ulja i stavite bijeli ruk i ruzmarin da se proprže.
  3. Kelj očistite od stabljike i dodajte da se dinsta sa lukom i ruzmarinom.
  4. Dodajte kockicu putera i sve dobro promiješajte. Začinite sa malo soli i bibera, pa pustite da kelj omeška i poprimi tamniju zelenu boju.

Nakon što je salata spremna, dosolite je u tanjiru, pospite sitno sjeckanim lješnicima i malo maslinovog ulja. Sa strane dodajte krišku limuna i uživajte u fantaziji ukusa!

Ostavite komentar