Dzigerica-sendvic--1237x437_01

ProKuvaj – džigerica sendvič

Svi ste sigurno jeli džigericu za doručak. Vjerujem da vam je to i jedno od “onih jela” koje vam je majka stalno spremala od malena. Gdje ima mesa, tu ima i džigerice.. Tako nekako.
Evo sa jednog malo drugačijeg recepta sa istim sastojkom.

Ali prije nego što počnemo sa receptom, da vas pitam. Da li ste nekada čuli za DŽIGERICA sendvič? A probali?!
Ovaj sendvič je toliko dobar, toliko sočan…tolikooo lijepo spremljen, da prste poližeš.

U čemu je tajna njegove sočnosti i fenomenalnog ukusa? – Otkriću vam GLAVNI TRIK sa džigericom kako bi ostala tako sočna. Jednostavno – ne solite je odmah, nego neposredno pred pečenje. Važno je i da tiganj bude dovoljno zagrijan, da bude medium i da se može brzo ispeći, bez mnogo “davljenja”.
…a naravno drugi začini, poput ruzmarina, učiniće dodatnu magiju prilikom prženja.

Za ovaj recept vam je, pored džigerice, potrebna ćebata koju ćete natopiti masnoćom u kojoj se pekla džigerica. Zatim, osvježavajuća satrica (recept možete pogledati u mojim receptim), malo nasjeckanog paradajza i žute paprike. I to je sve!

SASTOJCI:

  • Ćebata
  • 2 komada džigerice
  • Brašno
  • Malo soli
  • Malo bibera
  • 1 kašičica crvene paprike
  • Malo maslinovog ulja
  • 50g putera
  • Grančica ruzmarina
  • Satrica
  • 1 paradajz
  • 1 paprika

 

PRIPREMA:

  1. U tanjir stavite malo brašna, posolite, popiberite i dodajte kašičicu crvene paprike. Sve suve sastojke promiješajte.
  2. U tiganj naspite malo maslinovog ulja i pustite da se zagrije. Kada je ringla već zagrijana, džigericu uvaljajte u suve (poh) sastojke i stavite da se prži.
  3. U tiganj dodajte grančicu ruzmarica i 50 gr putera. Kaad se puter otopi, kupajte džigericu puterom i aromom ruzmarina.
  4. Dok se džigerica prži, isjecite ćebatu uzdužno, kao sendvič. Donji dio premažite satricom (recept možete pogledati u ostalim receptima). Sa strane, spremiti isječene kolutove paradajza i paprike.
  5. Gotovu džigericu servirati preko satrice, pa na nju redati kolutove paradajza i paprike.
  6. Gornju polovinu ćebate natopiti masnoćom u kojoj se pekla džigerica i preklopiti preko sendviča.

Uživajte u ovom gurmanskom receptu!

Ostavite komentar