Bukovace-1237x437_02

ProKuvaj – Bukovače

Od šampinjona, preko vrganja, do bukovača. Koje pečurke su vama najbolje za spremanje? Ustvari, koje vi najviše volite da spremate?
Kako god bilo – ako se dobro spreme, ni meso im nije ravno! Barem je tako za bukovače….a vjerujem da ćete se složiti sa mnom.

Bukovače se odlično slažu sa bijelim lukom i ruzmarinom, a ovako spremljene, odlične su kao prilog ili glavno jelo. Možete ih poslužiti i uz salatu ili kao toplu salatu, na volji vam! Samo ću reći da su fantastične i da ih sada možete spremati češće, uz ovaj jednostavni recept.

SASTOJCI:

  • 1 pakovanje bukovača
  • Grančica ruzmarina
  • Kocka putera
  • Čen bijelog luka
  • Malo soli
  • Malo bibera
  • Malo rakije
  • Isitnjen lješnik

 

PRIPREMA:

  1. Zagrijte tiganj na najjaču temperaturu i stavite malo maslinovog ulja.
  2. Dok se tiganje grije, bukovače očistite od peteljki. Čen bijelog luka, takođe očistite, a grančicu ruzmarina isjeckajte.
  3. Kada je tiganj zagrijan, stavite bukovače da se peku. Pecite ih tako što “glavu” okrenete na dole, a ostatak od peteljke neka viri. Začinise sa malo soli, bibera i sjeckanim ruzmarinom.
  4. Dodajte čenove bijelog luka, pa stavite kocku putera i sve dobro promiješajte, da ne zagori. Po potrebni smanjite temperaturu.
  5. Kada su već bukovače dobile tamniju zlaćanu boju, u tiganj dospite malo rakije i flambirajte ih.
  6. Poslužite bukovače uz sitno sjeckan lješnik i ako želite sa strane dodajte krišku paradajza. Prijatno!

Ostavite komentar