ProKuvaj – Kiselo grožđe
Vodim te na putovanje kroz bogate i mirisne vinograde, kako bih ti otkiro jedan od najljepših darova prirode – grožđe. Ova ukusna i sočna voćka ima dugu istoriju i višestruku svrhu, a ja ću vam pokazati kako da napravite sjajan recept od nje. U pitanju je kiselo grožđe. Da, da!
PRAVA SLATKO-LJUTO-KISELA ZIMNICA I neuporedivo je zdravija od zimnice sa konzervansom, ukusnija i egzotičnija od klasičnih. Sprema se za par minuta. Brzo i lako.
Ovo možete jesti uz bilo koje jelo, bez izuzetka! Iznanadite sebe, oduševite prijatelje.
Zgrabite šerpu i teglu i krenite sa spremanjem recepta! Spremni?
SASTOJCI:
- sirće 1:1
- voda 1:1
- 100g šećera (na 1l tečnosti)
- 2 prstohvata soli
- grožđe
- crvena ljuta paprika
- nana
PRIPREMA:
- Uzmite šerpu i naspite jednaku količinu sirćeta i vode (1:1). Na 1l tečnosti dodajte 100g šećera i pustite da prokuva.
- Dok se voda i sirće kuvaju, pripremite čiste, sterilizovane tegle za zimnicu. Operite grožđe, crvenu ljutu papriku. Poredajte u teglu grožđe, papričicu i na vrh dodajte nanu, za osvježavajući ukus.
- Kada voda i sirće proključaju, ostavite da se malo prohladi, pa topao preliv dodajte u teglu i zatvorite. Ovako spremljena salata mora da odstoji mjesec dana i onda možete uživati u ovoj salati!