Recepti---1237x437-Kiselo-grozdje

ProKuvaj – Kiselo grožđe

Vodim te na putovanje kroz bogate i mirisne vinograde, kako bih ti otkiro jedan od najljepših darova prirode – grožđe. Ova ukusna i sočna voćka ima dugu istoriju i višestruku svrhu, a ja ću vam pokazati kako da napravite sjajan recept od nje. U pitanju je kiselo grožđe. Da, da!

PRAVA SLATKO-LJUTO-KISELA ZIMNICA I neuporedivo je zdravija od zimnice sa konzervansom, ukusnija i egzotičnija od klasičnih. Sprema se za par minuta. Brzo i lako.
Ovo možete jesti uz bilo koje jelo, bez izuzetka! Iznanadite sebe, oduševite prijatelje.
Zgrabite šerpu i teglu i krenite sa spremanjem recepta! Spremni?

SASTOJCI:

 

  • sirće 1:1
  • voda 1:1
  • 100g šećera (na 1l tečnosti)
  • 2 prstohvata soli
  • grožđe
  • crvena ljuta paprika
  • nana


PRIPREMA:

  1. Uzmite šerpu i naspite jednaku količinu sirćeta i vode (1:1). Na 1l tečnosti dodajte 100g šećera i pustite da prokuva.
  2. Dok se voda i sirće kuvaju, pripremite čiste, sterilizovane tegle za zimnicu. Operite grožđe, crvenu ljutu papriku. Poredajte u teglu grožđe, papričicu i na vrh dodajte nanu, za osvježavajući ukus.
  3. Kada voda i sirće proključaju, ostavite da se malo prohladi, pa topao preliv dodajte u teglu i zatvorite. Ovako spremljena salata mora da odstoji mjesec dana i onda možete uživati u ovoj salati!

Ostavite komentar