Recepti---1237x437-Pikantna-pasta (1)

ProKuvaj – Pikantna pasta

Kada bi me pitali koji je poslednji obrok koji bih jeo, rekao bih pastu. I to onu najjednostavniju. Kao što je ova.

Može li jednostavnije, može li brže? – Ne može!

Taman dovoljno pikantna kobasica daje ljutinu, biber drugačija vrsta ljutine, paradajz sos, bijeli luk..ma nema greške.
Kod pripreme tjestenine, važno je da koristite onu kvalitetnu, pravljenu od durum pšenice. I da je kuvate po uputstvu, kako na pakovanju piše. Naravno, prilikom kuvanja, važno je da vodu posolite, nemojte uljiti. Pasta se neće zalijepiti, proces ključanja vode joj to ne dozvoljava. Ova konkretno se kuva od 9 do 11 minuta. Tako da je kuvajte nekih 7-8 min, a poslednje minute kuvanja završićete u tiganju, kuvanjem u paradajz sosu, kako bi upila lijepo sos i ukus koji se sprema.

Kod kobasica je bitno da nađete kvalitetno meso, provjereno dobro. Kobasice su već začinjene, pa ih ne treba dodatno začinjavati. Možda do sada niste vidjeli ovakav način pravljenja, ali vjerujte mi, odlično će ispasti, a siguran sam da će vam ova pasta postati jedna od omiljenih.

Pratite recept!

SASTOJCI:

  • 200 g Fusilli tjestenine
  • Voda
  • So
  • 2 komada roštiljske kobasice
  • 8-9 komada čeri paradajza
  • 1 čen bijelog luka
  • 1 čaša paradajz soka
  • Suvi peršun

PRIPREMA:

  1. U veću šerpu stavite vodu da se kuva i dobro je posolite. Dodajte oko 200g Fusilli tjestenine. Povremeno promiješajte.
  2. Tiganj zagrijte i stavite malo maslinovog ulja.
  3. Roštiljsku kobasicu iscijedite u tiganj, možete i isjeckati, kako god želite. Ovako će ispasti kao neke ćuftice. Pustite da se peku.
  4. Čeri paradajz isjecite na polovine, pa dodajte u tiganj da se peku.
  5. Za to vrijeme, isjecite polovinu crnog luka i čen bijelog luka, pa dodajte da se prži.
  6. Pobiberite i posolite sve i lagano promiješajte.
  7. Tjesteninu prebacite u tiganj, pa dodajte paradajz sok. Pustite da se sok malo zgusne.
  8. Preko poslite sa malo suvog prešuna i promiješajte.

Kada je tjestenina gotova, poslužite je u tanjir, a preko za dekoraciju, poslite još malo sušenog peršuna. Uživajte u ukusu!

Ostavite komentar