Recepti---1237x437-Pasta-sa-pestom-od-rukole (1)

ProKuvaj – Pasta sa pestom od rukole

Brzinski ručak, a vrhunski! Ako ste u potrazi za takvim receptom, na pravom ste mjestu.

Tjestenina je uvijek dobar izbor ako nemate mnogo vremena da spremate, ako ste u žurbi ili ste previše umorni za veće spremanje. Ali to ne znači da je pasta loša, ako se tako brzo pravi. Ovaj recept je upravo dokaz, da sa malo sastojaka, možete uživati u vrhunskom jelu, kao iz restorana.

Za recept vam je potrebno samo par sastojaka. Standardno za pripremanje tjestenine, voda i so. A ostatak čine lješnik, rukola, malo luka i parmezan. To je sve. Minimalno, a tako dobro.

Ja sam u ovom receptu pravio domaći pesto, od rukole i lješnika…ako se pitate kako to, pa eto, nije bilo drugog zelenila u prodavnici da se kupi. Pa sam improvizovao.
Inače, pravi domaći pesto se pravi od bosiljka i pinjola, ali ovaj put sam dozvolio sebi malo drugačijih sastojaka i vjerujte, opet je ukus vrhunski. Bez greške.

Vodite računa da prije pripreme, prepržite malo lješnike, jer tada dobiju svoj orašasti ukus.
Ja sam pesto pripremao u avanu, znači ručno sam gnječio lješnike i rukolu. Vi ako nemate avan, a imate blender, odlično. Možete direktno u blender staviti sve sastojke i za par sekundi, dobićete smjesu koju trebate.
Hajde da pogledate recept!

SASTOJCI:

  • 200 g Penne Rigate
  • So
  • biber
  • Voda
  • Pakovanje rukole
  • Pola šake lješnika
  • Malo maslinovog ulja
  • Čen bijelog luka
  • Malo parmezana

PRIPREMA:

  1. U veću šerpu stavite vodu da se kuva i dobro posolite i saspite oko 200g Penne Rigate tjestenine da se kuva.
  2. Tiganj zagrijte i dodajte malo maslinovog ulja.
  3. Za pripremu domaćeg pesta potrebno vam je pola šake lješnika, koje ćete usitniti u avanu, pa u to dodati šaku rukole. Dobro usitniti, izgnječiti. Dodati malo maslinovog ulja, da bi lakše išlo. Zatim posolite i pobiberite.
  4. Povremeno promiješajte tjesteninu.
  5. Kada je tiganj blago zagrijan, dodajte smjesu od pesta.
  6. Čen bijelog luka očistite, isjeckajte na što sitnije, dodajte u tiganj i promiješajte.
  7. Tjesteninu kuvajte oko 8 min, pa je prebacite u tiganj sa pestom. Poslednja 2 min kuvanja tjestenine, neka budu u tiganju, taman će biti al dente.

Servirajte u tanjir. Preko paste izrendajte malo parmezana, a onda uzmite guljač da dobijete listiće parmezana. Za dekoraciju preko dodajte još malo sjeckani lješnika. Uživajte!

Ostavite komentar