ProKuvaj – Pileće šnicle
Kada vam nekad ponestane ideja šta praviti za ručak – evo jedne!
Zaista se jednostavno sprema, pa ako ne i za 5 minuta. Za sve one koji nemaju vremena da spremaju, ovo je sjajan recept, a siguran sam da će vam se svidjeti ukus. Blansiran obrok, sa malo mesa, malo povrća – ma bombonica!
SASTOJCI:
-
Pileće šnicle, isječene
-
1 praziluk
-
1 šargarepa
-
1 tikvica
-
1 paprika
-
Brokoli, par cvjetova
-
Maslinovo ulje
-
Gustin
-
Soja sos
-
so
-
1 kašika pavlake
-
Začini po želji
PRIPREMA:
-
Pileće šnicle isjecite na trakice, pa na polovinu i odložite sa strane.
-
Praziluk i šargarepu isjeckajte na kolutiće, a tikvicu, papriku i brokoli isjeckajte na manje komade.
-
Zagrijte tiganj i dodajte maslinovo ulje. Piletinu dodajte u tiganj, zatim dodajte malo soli i pržite dok piletina ne poprimi lijepu zlaćanu boju.
-
Dodajte soja sos i pržite još malo, da piletina upije.
-
Piletinu izvadite iz tiganja, a u isti stavite sitno sjeckano povrće. Pržite dok ne omekša, a potom vratite piletinu da se zajedno sa povrćem dinsta. Pred kraj prženja, dodajte kašiku gustina i dobro promiješajte.
-
POslužite na tanjir i na vrh dodajte kašiku pavlake. Preko pospite malo začina po želji, ja obično koristim sušeni peršun ili bosiljak. Uživajte u ukusu!