ProKuvaj – Njoke sa piletinom
Za 10 minuta, minimalno cimanja, minimalno sudova, a ukus onakav kakav svi vole… Može li?
Može naravno.
Ovo jednostavno, ali izuzetno zadovoljavajuće jelo, spaja bogate ukuse tradicionalnih njoka s nježnom sočnošću i aromom sočnog pilećeg mesa. Kombinacija finog krompira, brašna i jaja pretvara se u raskošno jelo koje je uvijek dobrodošlo na trpezi.
Njoke dobijaju još bogatiji karakter i raznolikost kada ih spojimo sa sočnom i aromatičnom piletinom.
Prvo stavite posoljenu vodu, čim proključa ubacite njoke. Dok se kuvaju, vi isjecite pileći file, pola praziluka i udinstajte na 50ak grama putera. Do tada, njoke će isplivati na površinu. Prebacite ih u tiganj, sačekajte dva minuta da se i one malo zapeku i zalijte sa 200ml neutralne pavlake. Dobro posolite, pobiberite i eto ručka za kojim će svako bukvalno odlijepiti.
SASTOJCI:
maslinovo ulje
kocka putera – oko 50 g
jedan praziluk
kašičica soli
1 pakovanje njoka
1 pileći file
1 pavlaka za kuvanje
PRIPREMA:
- Stavite tiganj da ringlu i dodajte maslinovo ulje i puter. Pustite da se zagrije, a maslac istopi. U međuvremenu, ssjeckajte praziluk na kolutove i kada se tiganj zagrije, propržite uz konstantno mješanje, kako ne bi zagorio.
- U šerpu stavite vodu da proključa i dodajte njoke da se kuvaju. Kuvajte prema uputstvu sa pakovanja.
- U međuvremenu, iseckajte piletinu na kockice i dodajte u tiganj da se isprži, sa jedne i sa druge strane.
- Kada sun joke kuvane, dodajte ih u tiganj sa piletinom i prazilukom, da se samo malo zapeku.
- Zatim dodajte pavlaku za kuvanje, sve dobro promešajte i začinite ukoliko je potrebno.
Dekorišite sa ostatkom praziluka i uživajte!