ProKuvaj – Pasta sa morskim plodovima
Kada želiš malo egzotike, malo drugačijih recepata i miris Mediterana – onda ti preporučujem Pastu sa morskim plodovima. Možda je do sada nikada niste jeli, ali, kao što kažu, za sve postoji prvi put. A ako je nikada niste spemali, bez brige – lako se sprema, samo ispratite šta radim!
Ja volim kada spremam hranu, pa ugodim sebi maksimalno..ja to kaže, pružim sebi restoranski ugođaj. Improvizujem, dodajem začine po svom nahođenju i vjerujte, nikada nisam pogriješio.
Sa ovim receptom nema greške, ako hoćete nešto malo drugačije!
SASTOJCI:
- bijeli luk
- ljubičasti luk
- pasta
- morska so
- morski plodovi
- aćeto balzamiko
- paradajz sok
- malo limunovog soka
PRIPREMA:
- Šerpu sa vodom stavite da proključa. Vodu posolite, pa dodajte pastu i kuvajte po uputstvu sa pakovanja.
- Dok se pasta kuva, nasjeckajte bijeli i ljubičasti luk. Staite na vruć tiganj da se preprže.
- Pripremite morske plodove, pa ih dodajte u tiganj. Zatim nalijte aćeto balzamiko i pustite da se ukrčka.
- Dodajte skuvanu pastu u tiganj, zatim prelijte sa paradajz sokom i pustite da se ukrčka.
- Poslužite u tanjir, a preko nacijedite malo limunovog soka i uživajte!