Souvlaki-1237x437_01

ProKuvaj – SOUVLAKI

Ko još ne voli ražnjiće? – Pa niko, SVI VOLE, a ovaj ćete tek obožavati!

Donosim vam jedan fenomenalan recept iz grčke kuhinje, koji će vas raspametiti mirisom i ukusom. Navikli ste da ukusi Grčke uvijek sadrže tradicionalne sastojke, najfinije začine i maslinovo ulje. E ovaj recept je upravo takav.

SOUVLAKI je klasičan primjer mediteranske prefinjenosti, jednostavnosti i umjernenih ukusa. Upravo ta kombinacija tradicionalnih sastojaka čini ovaj recept toliko posebnim.

Da bi ovaj ražnjić bio vrhunski neophodno je da imate 2 stvari. Odličan karabatak bez kostiju i dobru marinadu. Posle je sve pjesma…i laganica.

SASTOJCI:

  • 500gr kvalitetnog otkoštenog karabatka

  • 1 dl bijelog vina

  • 2 kašike maslinovog ulja

  • 1 limun

  • Malo soli

  • Biber

  • Majčina dušica

  • Ruzmarin

  • Origano

PRIPREMA:

Otkoštene karabatke isjecite na kockice. U većoj posudi napravite marinadu od vina, maslinovog ulja i začina. Zatim isjeckane karabatke prebacite u marinadu, dobro izgnjavite i pustite da odstoji najmanje 1h.

Za recept su vam potrebni štapići za ražnjić. I njih takođe umočite u marinadu. Meso stavljajte na štapić (gusto) i na vrelom tiganju ispecite sa svih strana.

I to je to doveli smo Grčku kod nas. Sada izaberi najljepši tanjir ili dasku i serviraj!

Souvlaki možete poslužiti uz grčki jogurt, uz tradicionalni Tzatziki sos ili sa svježim povrćem.
Vjerujte mi, uz ovu kombinaciju nema greške!

Ostavite komentar